Het pand waar vanuit de illegale zender Koekoeroe opereerde. (Archieffoto: Chris de Waard).

Inval bij anarchistische piraat

Maandagmiddag heeft het Agentschap Telecom in samenwerking met de Leidse politie een inval gedaan in de studio van de anarchistische vrije radiozender Koekoeroe Reedio aan de Musschenbroekstraat in Leiden. Daarbij werd een aanhouding verricht. Bij de inval is een grote hoeveelheid zend- en studioapparatuur in beslag genomen, waaronder mengtafels, zendapparatuur, boxen, audio-apparatuur, computer, cd’s, lp’s en alle snoeren. Volgens de piraten zijn bij de inbeslagname ook persoonlijke eigendommen en een flinke hoeveelheid geld meegenomen. Koekoeroe heeft aangekondigd dat de illegale uitzendingen hoe dan ook hervat zullen worden.

Een vrouw die in de studio aanwezig was, is gearresteerd. Medewerkers en sympathisanten van Koekoeroe hebben ’s avonds voor haar een lawaaidemonstratie georganiseerd bij het politiebureau aan de Langegracht. Later op de avond is zij vrijgelaten.

Vanaf 1996 zendt Koekoeroe Reedio uit op de vrije frequentie 97.4 FM in Leiden en omstreken. Twee keer eerder namen de autoriteiten de zender in beslag: eenmaal in 1996 en eenmaal in 1999. Koekoeroe Reedio zendt vier avonden per week uit met een mix van politiek nieuws en alternatieve muziek.

Leiden koekoeroe


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×