Miljoenenorder voor Dutch Space

Dutch Space uit Leiden heeft een order gekregen ter waarde van 50 miljoen euro voor het bouwen van motorframes voor dertig raketten van het type Ariane-5. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Dutch Space heeft deze opdracht gezamenlijk met een viertal andere bedrijven in de wacht gesleept.

Ook Stork, Precisie Industrie Van den Akker, Driessen en Genius Klinkenberg bouwen mee aan de Ariane 5. De groep kreeg de opdracht van het Europees lucht- en ruimtevaartconcern EADS. Dat treedt op als hoofdaannemer van het rakettenproject. EADS kreeg de opdracht ter waarde van 3 miljard euro van Arianespace, het bedrijf dat de lancering van de raketten verzorgt. Met de raketten worden satellieten in de ruimte gebracht.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×