Foto's: Gerard Ligtvoet.

Leiden start met nieuwe aanpak overlast hondenpoep

Vandaag heeft wethouder Rogier van der Sande (wijkbeheer) officieel het startschot gegeven voor de nieuwe Leidse aanpak van de overlast door hondenpoep. In aanwezigheid van pers en geïnteresseerden gaf de wethouder in park De Put het goede voorbeeld door een drol te deponeren in een nieuw geplaatste depo-dog. Vervolgens konden de aanwezigen de posters bezichtigen die onderdeel zijn van de communicatiecampagne. Onder het motto ‘Hondenpoep is vies en kan ziekten veroorzaken. Ruim het dus op’, moet deze campagne hondenbezitters informeren over de regels die gelden in Leiden en een mentaliteitsverandering teweeg brengen.

De aanpak van de hondenpoepoverlast staat al een tijd hoog op de politieke agenda. Uit onderzoeken blijkt steeds weer dat bewoners van Leiden zich ergeren aan hondenpoep op straat en in het groen. Vooral plekken waar kinderen spelen, blijken ook als hondentoilet gebruikt te worden. De Leidse aanpak is een combinatie van voldoende voorzieningen voor hondenbezitters, duidelijke communicatie van de geldende regels en handhaving. In samenwerking met verschillende wijk- en buurtverenigingen en op basis van kennis binnen de dienst Milieu en Beheer, zijn verspreid over de stad zo’n 70 locaties geïdentificeerd waar de overlast het grootst is. Op deze locaties wordt het aantal voorzieningen voor hondenbezitters uitgebreid.

Gemeentelijke opsporingsambtenaren gaan gericht controleren op naleving van de regels. Speciaal voor dit doel heeft de sector Stadstoezicht van de dienst Milieu en Beheer een vliegende brigade in het leven geroepen. Deze vliegende brigade gaat dagelijks op tijden dat honden worden uitgelaten op de overlastlocaties controles uitoefenen. De aankomende twee weken zal de brigade uitgebreid folders uitdelen om mensen te informeren. Daarna kunnen overtreders een boete van €30,- verwachten.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×