Na de Stevenshof en de Merenwijk, komt er een derde skatebaan in het Huigpark.

Centrum krijgt skatebaan

Na de Stevenshof en de Merenwjk, krijgt ook het centrum van Leiden een skatebaan. In december of anders uiterlijk komend voorjaar wordt de baan aangelegd in het Huigpark, tussen de Maresingel en de Langegracht. De skatebaan komt er op verzoek van jongeren uit het centrum en buurtbewoners die om de baan vroegen in het kader van het project ‘Onze buurt aan zet’. De skatebaan wordt betaald door het rijk via het Grotestedenbeleid.

De skatebaan in het Huigpark wordt aangelegd aan het eind van de Houtstraat. Er worden zeven skate-elementen van beton in een parcours geplaatst. Op de skatebaan kan de jeugd terecht met inline-skates, een skateboard of een BMX (fiets).

Advertentie

Leiden skatebaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×