De skatebaan in het Huigpark is van de baan.

Toch geen skatebaan in Huigpark

Er komt toch geen skatebaan in het Huigpark. Dat zegt Anoesjka Hillbrands van de afdeling Milieu & Beheer van de gemeente Leiden zaterdag in het Leidsch Dagblad. “Het verzoek is in eerste instantie door de gemeente gehonoreerd. Na het verspreiden van bewonersbrieven is echter gebleken dat er dermate veel weerstand in de buurt is tegen die skatebaan dat we er alsnog vanaf zien,” aldus Hillbrands in de rubriek ‘De Blauwe Steen’.

Donderdag schreef Sleutelstad.nl dat de gemeente uiterlijk komend voorjaar een skatebaan aanlegt op het geasfalteerde pleintje in het Huigpark. Gisteren reageerde de ‘Afdeling communicatie Milieu en Beheer’ via deze site dat dit bericht onjuist was.

Per e-mail liet Marcel Kopmels, Procesmanager van ‘Onze Buurt Aan Zet’, vrijdagmiddag bovendien weten dat het bericht voorbarig was: “Jouw artikel laat de hoop van de jeugd die hierom gevraagd heeft te hoog oplopen. De teleurstelling als het evt. wederom niet doorgaat zal dan ook groter zijn dan als we het voorbehoud in stand hadden gelaten”. Helaas werd in de reactie niet vermeld dat het al duidelijk was dat de skatebaan van de baan is.

Overigens baseerden wij onze berichtgeving op een bewonersbrief die al op 12 oktober is verspreid in de directe omgeving van het Huigpark. Ook daarin staat geen enkel voorbehoud over het al dan niet doorgaan van de skatebaan. In tegendeel, er wordt gemeld waar en wanneer hij wordt aangelegd. Inclusief ontwerptekening.

Advertentie

Leiden skatebaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×