Internationale Beatlesbeurs in Leiden

Beatles fans, verzamelaars en liefhebbers kunnen zondag 24 Oktober terecht in het Antonius Zalencentrum aan de Lange Mare 43 in Leiden waar alweer voor de vijftiende keer “BEAT-MEET” plaatsvindt. Op deze internationale Beatlesbeurs worden duizenden LP’s, singletjes, CD’s, boeken, bladen, video’s en memorabilia te koop of te ruil aangeboden.

Er worden standhouders uit Engeland, Duitsland, Belgie en Nederland verwacht. “Voor dit evenement komen bezoekers vanuit de hele wereld (zelfs vanuit Japan en de USA) naar Nederland,” aldus organisator en Beatles-kenner Franck Leenheer uit Leiden.

Op de beurs zijn verder de Beatles’ en Paul McCartney Fanclubs vertegenwoordigd. Ook Ed Dieckmann, schrijver van het boek “Beatles-Made in Holland” (een uit 2 delen bestaand compleet overzicht van de in Nederland gemaakte Beatles en solo platen) en Azing Moltmaker, die op deze beurs een nieuw Beatles boek presenteert, zijn aanwezig. Deze boeken zijn op de beurs te koop en worden op verzoek door de schrijvers gesigneerd.

The Beatles zijn al meer dan 30 jaar “uit elkaar” maar nog steeds houdt hun muziek miljoenen over de hele wereld bezig en zijn de verkopen van hun oude platen (cd’s) gigantisch. Elk jaar gaan er wereldwijd nog miljoenen exemplaren over de toonbank. De laatste paar jaar kwamen daar nog eens tientallen miljoenen Beatles “One” CD’s bij. Van dit album zijn er in Nederland ruim 200.000 van verkocht. Beatles fans wachten ook met spanning op het begin November te verschijnen “Acoustic Lennon” album waar een aantal niet eerder uitgebrachte John Lennon nummers op staat.

De muziek van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison & Ringo Starr mag ondertussen “klassiek” genoemd worden. Het nummer “Yesterday” werd zelfs verkozen tot “song van de (twintigste) eeuw”.

Ruim 30 jaar na het uiteenvallen van The Beatles, blijkt er nog steeds een grote belangstelling te bestaan voor alles wat de “fab four” gedaan hebben; Het verschijnen van het Beatles “Anthology” boek en de “Beatles 1” CD en de recente tournee van Paul McCartney hebben weer een revival van “Beatlemania” veroorzaakt.

Bezoekers kunnen op de beurs Beatles platen of souveniers mee nemen om te ruilen/verkopen of vrijblijvend te laten taxeren. “BEAT-MEET 2004” in Leiden is open van 11-16 uur en de entree bedraagt Euro 2,50.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×