Politie zoekt slachtoffers en getuigen van ‘babbeltruc’

De politie zoekt getuigen of mensen die de laatste week zijn benaderd door een man die met een ‘babbeltruc’ probeerde om pinpassen en pincodes afhandig te maken. Op maandag 11 oktober overkwam dit een 86-jarige bewoonster aan de Rigolettehof. Rond 16.00 uur belde daar een man aan die zich uitgaf voor bankmedewerker. De vrouw liet de man binnen en hij zag vervolgens kans met een mooi verhaal de pinpas van de vrouw te krijgen. Daarmee nam hij 1.000 euro op.

De man was van Noord-Afrikaanse afkomst, in de leeftijd van tussen de 40 en 45-jaar, lang ongeveer 1.75 tot 1.80 meter, zwart gedekt gegolfd tot gekruld haar, donkere ogen en gelaatskleur en verder normaal postuur. Hij was opvallend netjes gekleed met onder andere een beige colbert en wit of beige overhemd.

Mensen die zelf het slachtoffer zijn geworden van deze man of die door hem benaderd zijn, worden verzocht te bellen met de politie in Leiden via 0900-8844 (lokaal tarief).

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×