Glas-in-loodramen Harm Kamerlingh Onnes teruggevonden

Een aantal glas-in-loodramen van de Leidse kunstenaar Harm Kamerlingh Onnes (1893-1985) is teruggevonden in de stal van een boer in de buurt van Amsterdam. Het gaat om de ramen die in 1928 werden gemaakt in opdracht van het Algemeen Handelsblad, dat er later het gebouw aan de Amsterdamse Nieuwezijds Voorburgwal mee versierde. De ramen beelden een redactie, fotografen en een drukkerij uit. Ze raakten zoek nadat de krant het gebouw had verlaten en het pand gekraakt werd.

Kunsthandelaar Piet Overduin vond de ramen nadat een vriend van hem er door de boer zelf op was geattendeerd. Overduin is in overleg met de Lakenhal over de verkoop van de ramen. Harm Kamerlingh Onnes was afkomstig uit Leiden. De ramen moeten minimaal 50.000 euro opbrengen. Ze moeten ook nog gerestaureerd worden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×