Hoogoplopende ruzie tussen VVD en PvdA

Wat begon als een politiek meningsverschil over de wenselijkheid van de dubbelrol van Henri Lenferink als burgemeester van Leiden en voorzitter van de Pieterskerk, is inmiddels uitgegroeid tot een flinke politieke rel. VVD-raadslid Paul Laudy verwijt de fractievoorzitter van de Pvda, Conny Broeyer, inmiddels ‘onfris’ en ‘oncollegiaal’ te handelen in deze kwestie: “Beste Conny, de vergelijking die jij maakt met een nevenfunctie van een gewaardeerd fractiegenoot van mij gaat niet alleen in meer dan één opzicht mank, maar vind ik daarnaast op zijn zachtst gezegd oncollegiaal en behoorlijk onfris !!”. Ook raadslid Jan-Jaap de Haan (CDA) mengt zich via de Leidse Pvda-site in de discussie: “Jammer dat nou juist de PvdA-fractievoorzitter het weer voor de PvdA-burgemeester moest opnemen”.

Arend-Jan Sleijster, het VVD-raadslid dat de discussie over de verschillende functies van Lenferink startte, heeft inmiddels aangekondigd de kwestie op 26 oktober in de gemeenteraad aan de orde te zullen stellen.

Leiden spl


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×