Werkstraf wegens ontucht met zeven kinderen

De rechtbank in Den Haag heeft vrijdag de 71-jarige A. van van der H. uit Leiderdorp veroordeeld tot 240 uur werkstraf, een maand celstraf en elf maanden voorwaardelijke celstraf wegens ontucht met zeven meisjes. Van ontucht met een achtste meisje werd de man vrijgesproken.

Het ging in de meeste gevallen om kinderen tussen de vier en zes jaar. De man benaderde hen vorig jaar in peuterhoeken van diverse winkelcentra in Leiderdorp, Leidschendam, Den Haag en Zoeterwoude. Hij werd in januari gepakt, nadat een argwanende ouder zijn kenteken had genoteerd toen hij wegreed.

De man bekende nog meer gevallen. Het zou in totaal om zo’n vijftien meisjes zijn gegaan, maar er werd niet in alle gevallen aangifte gedaan. Vandaar dat er maar een beperkt aantal gevallen waren ten laste gelegd.

De maand onvoorwaardelijke celstraf heeft de verdachte al in voorarrest uitgezeten. Hij mocht in februari naar huis op voorwaarde dat hij een zogenoemde daderbehandeling zou ondergaan in een speciale kliniek. Die behandeling loopt nog. De 71-jarige heeft volgens eigen zeggen “uit eenzaamheid” gehandeld, nadat zijn vrouw bij hem was weggegaan. Hij zei “in de war” te zijn geweest.

Geen categorie


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×