Witsnuitdolfijn aangespoeld

Op het strand bij De Koog op Texel is gisteren een nog geheel gaaf kadaver van een witsnuitdolfijn aangetroffen. Dolfijnen worden de laatste tijd vaker gesignaleerd bij de kust van Texel. Er worden zelfs weer scholen speelse tuimelaars, bekend van het dolfinarium, gesignaleerd. Het vrouwtje is inmiddels naar Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis in Leiden gebracht, waar het zal worden onderzocht.

Witsnuitdolfijnen worden wel vaker dood op het strand aangetroffen, maar dan zijn ze altijd al in verre staat van ontbinding. Deskundigen van zeehondenopvang Ecomare hebben zich nu over de aangespoelde dolfijn ontfermd. Het kadaver weegt 200 kilo en is naar schatting tien jaar oud.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×