Leiden start uitwisselingsproject met China

Leiden steekt 300.000 euro in een provinciaal uitwisselingsprogramma met de wijk Pudong in de Chinese stad Sjanghai. Via dit zogenaamde ‘Co-innovatieproject’ kunnen startende Chinese biotech bedrijven een plekje krijgen op het Leidse bio science park en omgekeerd. Wethouder Geertsema verwacht dat het project zal uitgroeien tot een hechte samenwerking, waarbij een groep Chinese bedrijven zich permanent in Leiden zal vestigen.

Leidse biotech bedrijven zullen in China terecht kunnen voor onder andere ‘Clinical Trials’. Hierbij worden nieuwe medicijnen uitgeprobeerd op proefpersonen. “In China is de gezondsheidszorg anders georganiseerd en zijn er veel meer mensen voor dergelijke trials beschikbaar,” aldus wethouder Geertsema in een toelichting.

Advertentie

Leiden clinicaltrials


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×