Pvda: "Bodem van bezuinigingen bereikt"

“De begroting is sluitend, maar dat is voor de Pvda geen reden tot vreugde.” Pvda-fractievoorzitter Conny Broeyer liet er bij de algemene beschouwingen over de gemeentelijke begroting voor 2005 geen misverstand over bestaan. “Extra bezuinigingen volgen elkaar maar op. Dat is niet vol te houden. De bodem is nu echt bereikt”, aldus Broeyer die erop wijst dat het aantal mensen in Leiden dat nog maar moeilijk kan rondkomen in enkele jaren tijd is gestegen van 13 naar 20 procent. De Pvda is niet de enige partij die er zo over denkt.

Ook de SP vindt dat het college met de bezuinigingen veel te ver doorschiet. “Als enige partij hebben we dan ook tegen de bezuinigingen gestemd,” zo memoreerde fractievoorzitter Paul Day die vindt dat Leiden zijn eigen keuzes moet maken in plaats van mee te gaan in het ‘afbraakbeleid’ van het kabinet. “Er is meer dan 10 miljoen euro bezuinigd. De rek is er nu wel uit”. Een standpunt dat ook GroenLinks onderschrijft.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×