CDA over begroting 2005: "Na ons de lastenvloed"

De grootste oppositiepartij in Leiden, het CDA, is allerminst gelukkig met de begroting 2005 die de Leidse gemeenteraad dinsdagavond voor het eerst behandelde. “Een verbale diarree van 282 pagina’s tekst omdat raadsleden kennelijk niet zo goed zijn met cijfers,” zo omschreef fractievoorzitter Wim Bleijie het huishoudboekje van de gemeente voor volgend jaar. “Het is dan wel een sluitende meerjarenbegroting, maar er wordt wel voor 11 miljoen euro bezuinigd. Dat is niet niks. En na 2007 wordt het nog erger,” aldus Bleijie, die niet blij wordt van het feit dat het college een aantal zaken pas na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 wil regelen. “Dat is toch een beetje Na ons de lastenvloed,” aldus de Christen-Democratische voorman.

“Het evenwicht is er nog wel, maar de ambitie is er niet meer,” zo verwijst hij naar het collegeprogramma ‘Ambities en Evenwicht’ voor de huidige collegeperiode. “Het college denkt vaak dat groot beter is, maar klein zijn kan ook groots zijn”.

Fractievoorzitter Leendert de Lange van coalitiepartij de VVD wilde wel eens weten wat de ambities van het CDA voor 2005 dan zijn. Bleijie: “Een stad met minder knelpunten dan nu in plaats van meer of een gelijk aantal. Er is in de huidige collegeperiode gewoon niks veranderd. Ergernissen zoals parkeerproblemen, vuil en overlast moeten worden opgelost.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×