"Beestenmarkt-Bulldozer" welkom in Leiden

De Leidse fractie van GroenLinks zal niet, in navolging van partijgenoten in Nijmegen en Den Haag, met een voorstel komen voor een parkeerverbod voor zogenaamde SUV’s in de Sleutelstad. De enorme terreinwagens, in Nijmegen omschreven als ‘Pc Hooft-tractoren’ (vernoemd naar de luxe Amsterdamse winkelstraat waar veel SUV’s te vinden zijn) zijn door de Leidse GroenLinks-fractievoorzitter Gerard van Hees inmiddels omgedoopt tot Beestenmarkt-Bulldozers. Overigens is het parkeerverbod in Nijmegen inmiddels van de baan, nadat het college daar een motie van de raad naast zich neerlegde.

Wel komt er vanuit de rijksoverheid een onderzoek naar de SUV’s. Minister Peijs laat een onderzoek uitvoeren naar de megamobielen. Mogelijk wil Peijs de auto’s compleet gaan verbieden. De SUV’s zijn volgens haar gevaarlijk, omdat bij een aanrijding met een ‘gewone’ personenauto de kans op blijvend letsel of dodelijke afloop veel groter is dan bij andere auto’s. Bovendien zijn de auto’s veel slechter voor het milieu dan gemiddelde personenauto’s. Een verbod op het monteren van bull-bars is al vrijwel zeker.

Leiden beestenmarktbulldozer


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×