Leefbaren waarschuwen voor toename moslimfundamentalisme

Leefbaar Leiden waarschuwt voor een toenemende dreiging van moslimfundamentalisme, het ontstaan van ghetto’s en een onbetaalbaar stelstel voor de sociale zekerheid door een toestroom van migranten. Het verleidde VVD-fractievoorzitter Leendert de Lange dinsdagavond tot een interruptie: “Meneer Wilders… eh Sloos… u vertelt alleen maar wat u in de krant heeft gelezen.” Daan Sloos van Leefbaar Leiden putte voor zijn informatie uit landelijke onderzoeken, maar, die hebben volgens hem ook hun oorsprong bij de Leidse bevolking. “Wij denken dat Leiden geen bijzondere positie inneemt in ons land,” aldus Sloos. Wethouder de Boer doet ‘de riedel van Sloos’, zoals hij het noemt, af als pure nonsens.

Sloos wilde van burgemeester Lenferink graag weten wat deze te horen had gekregen van de ministers Verdonk en Remkes over het toezicht houden op moskeeen en scholen. “Ik las in het NRC dat de ministers willen dat lokale bestuurders daar oog op moeten houden, maar ik hoor u daar helemaal niet over”.

Volgens Lenferink loopt het in Leiden allemaal zo’n vaart niet. “U begrijpt dat ik u niet veel kan vertellen over terrorische dreigingen, maar Leiden is niet anders dan andere steden. Er zijn geen verhoogde risico’s in Leiden, maar natuurlijk kan er altijd wat gebeuren.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×