Minder hardrijders door trajectcontrole

In de eerste twee maanden na de invoering van trajectcontrole op de A4 en A12 is het aantal hardrijders aanzienlijk gedaald. Voor de invoering van trajectcontrole in september reed zo’n 10 á 15% van de snelweggebruikers te hard. Na een maand daalde het aantal hardrijders tot 5% en inmiddels rijdt ongeveer 3% van de snelweggebruikers nog te hard. Opvallend is volgens het Openbaar Ministerie dat er in de weekeinden meer overtreders zijn dan op werkdagen.

Op grond van de cijfers van de eerste twee maanden is het de verwachting dat het aantal overtreders op de snelwegen A4 (tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep) en A12 (tussen Woerden en De Meern) verder zal dalen. Op deze wegen geldt een maximumsnelheid van 120 km/uur. Op alle trajecten, zowel op snelwegen als op provinciale wegen, worden de bestuurders met borden langs de weg geattendeerd op de trajectcontroles.

Trajectcontrole is een relatief nieuwe manier van snelheid controleren. Het systeem meet over langere afstand de snelheid van elk passerend voertuig. Trajectcontrole werkt zeven dagen per week en 24 uur per dag. Door trajectcontrole worden de snelheidsverschillen tussen de weggebruikers kleiner en dat komt de verkeersveiligheid, de doorstroming van het verkeer en het milieu ten goede.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×