Wipneus & Pim jubileren in Groenoordhallen

DJ’s Wipneus & Pim vieren op vrijdag 4 december aanstaande op spectaculaire wijze hun 1000e optreden. Ze doen dat in de Groenoordhallen. De viering van het jubileum van het populaire DJ-duo zal gepaard gaan met gastoptredens van tal van artiesten en de uitreiking van de Wipneus & Pim Awards. De volgende artiesten hebben hun medewerking reeds toegezegd: Anita Meyer, Guus Meeuwis, George Baker, King Bee, Boney M en MC Aldrin en Dr. Johnny Love.

Mark Kneppers en Edwin van ’t Schip, alias Wipneus en Pim zijn al jaren actief als DJ’s in het clubcircuit. In 1996 besloten zij hun krachten te bundelen om een aantal seventies feesten in elkaar te zetten. In eerste instantie wisselden zij elkaar af aan de draaitafel, maar geleidelijk ging Edwin ging steeds meer het publiek bespelen. Zo ontstond het idee van een DJ en een presentator die elkaar aanvullen om het publiek te vermaken. Daarnaast, beiden opgegroeid in de jaren 70, probeerden Mark en Edwin hun jeugdcultuur te verweven in de show met het draaien van TV tunes, organiseren van spelletjes (Ren je Rot!) en het uitdelen van prijzen (puzzel van Wicky de Viking.) Zo ontstond ook het idee om zich te noemen naar Wipneus en Pim, twee gezworen vrienden uit de kinderboekenreeks van Bruno van der Made.

Langzamerhand traden Wipneus en Pim steeds vaker op buiten Den Haag en kregen door hun spectaculaire optreden op Lowlands 1999 landelijke bekendheid. In 2000 sloot Lowlands de mannen opnieuw in haar armen en was hun show voor een 15.732 koppig publiek hèt hoogtepunt van Lowlands dat jaar. Naast alle hits waren er ook voor het eerst vele gastoptredens van artiesten met hun roots in de 70`s/80`s. Daarna zouden er nog velen volgen. Een legendarisch optreden op Parkpop met Ome Willem voor 200.057 mensen, het uitbrengen van hun eigen mix cd, hun televisie-serie bij BNN, hun 5-jarig jubileumfeest in de Heineken Music Hall, de feesten in Belgie op dit moment, televisie- en radio optredens en nog veel meer.

De Wipneus & Pim Awards worden dit jaar voor de tweede maal uitgereikt. De Wipneus & Pim Awards werden voor het eerst uitgereikt tijdens het Wipneus & Pim Lustrumfeest in 2001 in de Heineken Music Hall. Net als bij andere awards kan het publiek ook voor de Wipneus & Pim Awards stemmen op hun favoriet. Binnenkort worden de genomineerden in de diverse categorieën bekend gemaakt. Aan degene die zich op 4 december in de meest karakteristieke seventies-outfit hult, wordt eveneens een Wipneus en Pim Award uitgereikt. Dus Get Dressed and Get Dancin’.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×