Toegankelijkheidskeurmerk voor Leids internetbedrijf

Het Content Management Systeem (CMS) Snelsite van het Leidse internetbedrijf Media Design heeft vandaag het toegankelijkheidskeurmerk ontvangen van de Stichting Waarmerk drempelvrij.nl. Websites die voor iedereen goed toegankelijk zijn, kunnen sinds begin deze maand een kwaliteitsstempel krijgen. Drempelvrij.nl introduceerde het nieuwe keurmerk op 8 oktober van dit jaar. Het keurmerk moet organisaties stimuleren om hun websites toegankelijk te maken voor iedereen, inclusief gehandicapten, slechtzienden- en horenden en senioren. Volgens Drempelvrij is voor die groep een toegankelijk internet heel belangrijk: “Het vergroot niet alleen hun wereld, maar ook hun zelfstandigheid”.

Programmeur Faruk Ates van het Leidse internetbedrijf onderschrijft dat: “Snelsite was al zo goed als af toen het nieuwe keurmerk werd geïntroduceerd. Omdat we al sinds de start van Media Design, begin 2000, volgens de W3C-standaarden werken, voldeed ons cms-pakket meteen al helemaal aan de eisen voor het keurmerk. Vandaag is dat dus bevestigd door de stichting en kunnen we het toegankelijksheidslogo gaan voeren.”

Met Snelsite kunnen zowel bedrijven als particulieren op eenvoudige wijze hun eigen site bijhouden. Daarvoor is geen technische kennis nodig. Een bericht op de site aanpassen of wijzigen kan vanaf elke plek ter wereld, zolang er maar een internetaansluiting beschikbaar is. Het pakket wordt door Media Design in drie versies aangeboden: Snelsite Lite, Basic en Pro. Via de website www.snelsite.nl kan iedereen het pakket zelf uitproberen.

Na Snelsite wordt de komende periode ook de website van Media Design zelf opnieuw gebouwd met het eigen CMS-pakket.

Leiden md


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×