Barman Lenferink aan het werk in De Roze Beurs tijdens de benefietavond voor het AIDS-fonds. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leids homocafe verkocht

Homocafé De Roze Beurs wordt verkocht. Het café werd op 2 oktober 2002 geopend door Rogier van der Linden die in Leiden ook restaurant de Hooykist runt. Het gaycafé groeide de afgelopen twee jaar uit tot een een populaire uitgaansgelegenheid. Dat is ook de reden dat Van der Linden het café nu min of meer noodgedwongen van de hand doet. De twee zaken zijn niet langer te combineren. Overigens zal er voor de bezoekers niet veel veranderen. Het café wordt per 1 december voortgezet door barkeepers Michiel en Detlev die al vanaf de start in De Roze Beurs werken.

Leiden maakte de afgelopen jaren al een paar keer uitbundig kennis met De Roze Beurs. Zo won de homokroeg samen het het COC Leiden in 2003 de Peurbakkentocht. Dit jaar sleepte die combinatie de derde prijs in de wacht. Ook organiseerde het café op de hoek van de Volmolengracht en de Oude Vest afgelopen zomer de Leidse kampioenschappen paaldansen en werd er in december vorig jaar een benefietavond georganiseerd ten bate van het AIDS-fonds. Daarbij werd een mini-uitvoering gegevens van de populaire Joop van de Ende-musical Mamma Mia.

Leiden rozebeurs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×