Sinterklaas en zijn Pieten, vorig jaar november bij aankomst in Leiden. (Archieffoto: Emile van Aelst).

Sinterklaas over drie weken in Leiden

Nog 21 nachtjes slapen en dan komt de Goedheiligman weer in Leiden aan. Op zaterdag 20 november meert de Stoomboot om 12.00 uur af aan de Beestenmarkt en worden de Sint en zijn Pieten verwelkomd door burgemeester Lenferink en vele honderen kinderen. Na een half uurtje handen schudden, stapt de sint op zijn Schimmel ‘Americo’ om een rondje door het centrum te maken.

De sint wordt bij zijn rondtour begeleid door maar liefst 45 strooipieten die in totaal 200 kilo pepernoten zullen uitdelen. Ook rijdt er een treintje waarin de kinderen gratis kunnen meerijden. De muziek wordt verzorgd door het Pietenhuisorkest en het Leidse muziekkorps F.B.L. dat samen met de Twirlpieten de stoet zal aanvoeren.

Vanaf 13.30 uur kunnen de kinderen op het Stadhuisplein gratis ponyrijden en genieten van de spannende capriolen van de klimpieten die van de stadhuistoren zullen afdalen. Veilig op de grond kunnen de kinderen ook sinterklaasliedjes zingen met de muziekpiet. Als de kinderen goed hun best doen, zal de sint om 14.30 uur bij het Stadhuisplein aankomen en daar op zijn troon alle kinderen ontvangen en van een verrassing voorzien.

Of de sint ook dit jaar weer komt logeren in het Huis van Sinterklaas is nog niet zeker. “Betrouwbare bronnen berichten ons dat die kans zeer groot is,” zo staat er op de website van het Sinterklaashuis te lezen. vorig jaar kwamen maar liefst 8.000 kinderen bij de sint op bezoek.

Sinterklaas en Zwarte Piet zullen dit jaar overigens helemaal in het nieuw gestoken zijn. Begin oktober honoreerde het Rabobank Wensenfonds een wens van het Centrum Management: Nieuwe kleren voor Sint en Piet.

Advertentie

Leiden Sinterklaas


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×