Ontmoetingsavond stedenband Leiden-Toruñ

Zaterdag 6 november wordt er in het Kerkelijk Centrum De Regenboog in de Merenwijk een ontmoetingsavond gehouden voor Leidenaren die betrokkenen zijn bij of belangstelling hebben voor de stedenband Leiden-Toruñ. Deze jaarlijks terugkerende avond blijkt telkens weer in een behoefte te voorzien. Vele belangstellenden komen bij deze gelegenheid in een ongedwongen sfeer bijeen om ervaringen en ideeën omtrent Toruñ, Leiden en Polen met elkaar te delen en plannen voor de toekomst te maken. Ook wordt elk jaar een informatief/cultureel programma gepresenteerd. Dat bestaat dit jaar uit een inleiding over de effecten van de toetreding tot de EU op het dagelijks leven door Polenkenner Jan Minkiewicz en over de inlvoed op de gezondheidszorg in Polen door Kasia Kleine (een in Nederland studerende Poolse). De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de zangeressen Natalia Kunikowska en Laura Bos, met pianobegeleiding van Ab Govers.

Programma van de avond

18.00 uur: kennismakingsborrel.
19.00 uur: gezamenlijke Poolse maaltijd (opgeven kan niet meer).
20.00 uur: uitreiking van de Koos Huisman-prijs aan een persoon die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de stedenband.

20.15-21.30 uur: informatief/cultureel programma:
-Jan Minkiewicz: ‘Droom en werkelijkheid van de toetreding’, de sociale en economische gevolgen voor Polen van de toetreding tot de EU.
– Kasia Kleina spreekt over de veranderingen in de Poolse gezondheidszorg
– Laura Bos & Natalia Kunikowska brengen liederen ten gehore.
vanaf 21.30 uur: discussie en gezellig samenzijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×