Historische puzzeltocht door centrum

Vanmiddag wordt er in het centrum van Leiden een historische puzzeltocht voor kinderen gehouden. Tijdens de puzzeltocht komen de kinderen (en hun ouders) langs allerlei interessante plekjes die een rol spelen in de geschiedenis van Leiden. Het initiatief voor de tocht is genomen door Leidse gemeenteraadsleden en het college van Burgemeester & Wethouders. Die doen zelf ook mee door de deelnemers in historische kleding op verschillende plaatsen tijdens de puzzeltocht op te vangen. De kinderen moeten op elke locatie een vraag stellen aan de historische figuren. De vragen gaan steeds over een historische gebeurtenis of betekenis die met die plek te maken heeft.

De puzzeltocht is geschikt voor kinderen van de groepen 6, 7 en 8 van de scholen voor basisonderwijs en speciaal basisonderwijs. De puzzeltocht duurt ongeveer een uur en voert onder andere langs de Latijnse school, het Academiegebouw, de Hooglandse Kerk, het Rijksmuseum van Oudheden en het stadhuis. De start en het eindpunt zijn bij de Waag.

De wedstrijdformulieren worden tussen 12.00 en 13.00 uur in de Waag uitgedeeld door de jury onder leiding van burgemeester Lenferink die verkleed zal zijn als burgemeester Van der Werf. De formulieren moeten na de tocht weer worden ingeleverd bij de jury. De kinderen ontvangen dan een klein presentje, kunnen wat drinken en oude films over Leiden bekijken. Burgemeester ‘Van der Werf’ zal rond 14.30 uur de winnaars bekend maken en de prijzen uitreiken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×