Gemeente negeert anonieme beschuldigingen

Verschillende gemeentelijke diensten hebben dit jaar anonieme brieven ontvangen met beschuldigingen aan het adres van leidinggevenden. Het gaat daarbij onder andere over het functioneren van leidinggevenden en de werkwijze binnen onderdelen van de gemeentelijke organisatie. Dat blijkt uit een artikel in de Sleutelkrant, het interne blad van de gemeente. De anonieme brieven zijn niet in behandeling genomen. “Er moet altijd een bekenden informatiebron zijn bij een beschuldiging,” aldus de Sleutelkrant. Welke klachten er over wie zijn geuit, is niet bekend gemaakt.

De gemeente roept ambtenaren overigens op om misstanden wel te melden bij een vertrouwenspersoon. Voor zulke klokkenluiders heeft de gemeente een aparte regeling. Daarin is onder meer geregeld dat het melden van een misstand nooit een reden tot ontslag kan zijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×