Zo'n 8.000 discogangers gingen zaterdag uit hun kleurige bol in de Groenoordhallen. (Foto's: Emile van Aelst).

Ouderwets swingen op 14e Disco Dance Party

Afgelopen zaterdagavond stonden de Groenoordhallen op hun kop tijdens de 14e Disco Dance Classics Party. Ruim 8000 discoliefhebbers waren naar de Groenoordhallen gekomen voor hét discofeest van het jaar. DJ Corné Klijn wist vanaf het eerste moment de duizenden bezoekers aan het swingen te krijgen. Het feest is uitgegroeid tot het meest toonaangevende discofeest van Nederland. Daardoor waren er vanuit het hele land discoliefhebbers naar Leiden gekomen. Vrijwel allemaal in kleurige disco-outfit.

Na de schitterende openingsact met veel rook en vuurwerk, wist Tina Charles al snel de zaal voor zich te winnen. Gevolgd door The Pasadena’s en de Trammps. De Trammps zijn wel wat ouder geworden maar weten nog steeds een zaal volledig op zijn kop te zetten en waren dan ook één van de vele hoogtepunten van de avond.

Tijdens de finale maakten de Gibson Brothers het feest compleet door een grote groep discogangers uit te nodigen op het podium te komen. Knap werk van de jongens van de beveiliging om dit zonder wanklank in goede banen te leiden. Na de optredens bleef men gewoon nog lekker door swingen. Het bewijs is weer eens geleverd; de discotijd is nog springlevend.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×