Nieuw pand voor ambulance, brandweer en Ghor

De meldkamer van de brandweer, de Centrale Post Ambulancevervoer (CPA) en de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR) werken vanaf vandaag vanuit het nieuwe pand aan de Rooseveltstraat in Leiden. Ook wordt vandaag het nieuwe communicatiesysteem C2000 in gebruik genomen. De politie sluit in maart volgend jaar aan. De nieuwe gemeenschappelijke meldkamer, naast de brandweergarage aan de Rooseveltstraat, moet zorgen voor een betere coƶrdinatie en hulpverlening aan de inwoners van Hollands Midden. Ook zullen grootschalige incidenten beter kunnen worden afgehandeld. De alarmnummers blijven ongewijzigd.

De meldkamerruimte heeft 18 werkplekken die allemaal zijn ingericht met mobilofoon, telefoniebediening en informatiesystemen. Hierdoor is er een maximale flexibiliteit tussen de drie hulpverleningsdiensten, afhankelijk van het soort incident en de discipline die de grootste inzet heeft. Met de ingebruikneming van het pand aan de Rooseveltstraat verdwijnt de meldkamer in de brandweerkazerne aan de Gooimeerlaan. De meldkamer van Politie Hollands Midden in Leiderdorp verhuist in maart 2005 naar de nieuwe meldkamer in Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×