SP wil 'substantiële bijdrage' voor ijshal Vondellaan

De SP wil dat de gemeente Leiden alsnog over de brug komt met een subsidie voor de ijshal aan de Vondellaan. “Nu de tijdelijke ijsbaan op de Beestenmarkt jammer genoeg niet doorgaat, moet er financiële steun komen voor de Leidse ijsaccommodatie,” zo laat SP-fractievoorzitter Paul Day weten. De partij roept het College op om een substantiële bijdrage te doen aan de ijshal aan de Vondellaan. Als Leiden de ijshal financiële steun geeft, willen ook Leiderdorp en Zoeterwoude bijdragen. Die laatste heeft € 8.000 op de plank liggen als Leiden over de brug komt.

“Deze investering zou passen binnen het beleid dat dit College probeert te voeren, namelijk sportstimulering en het op peil houden van bestaande sportvoorzieningen,” aldus Day. Omdat alle sporttarieven komend jaar verhoogd worden, is de SP van mening dat een tegemoetkoming op zijn plaats is. Day: “Het is belangrijk dat de Leidse bevolking fatsoenlijk kan schaatsen, nu en in de komende jaren”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×