Winkeliers haalden 513 handtekeningen op voor hun petitie die de Leidse politiek oproept om het Wagnerplein niet af te schrijven. (Foto: Chris de Waard).

ALDI wil supermarkt bij Wagnerplein

Winkeliers van het Wagnerplein hebben dinsdagavond samen met de Socialistische Partij 513 handtekeningen aangeboden aan wethouder Geertsema van Economische Zaken. De handtekeningen zijn door de winkeliers opgehaald onder hun klanten en ondersteunen een petitie die de gemeente oproept om niet alleen te investeren in Winkelcentrum De Luifelbaan, maar ook het Wagnerplein te revitaliseren.

Wethouder Geertsema toonde zich een beetje verrast door de actie: “Ik heb helemaal geen signalen dat het slecht gaat met het Wagnerplein. Er is geen leegstand”. Wel vreest Geertsema dat de SPAR-supermarkt de concurrentie met de Luifelbaan misschien niet aan zal kunnen. “Maar ik heb al een ondernemer op bezoek gehad die bij wijze van spreken morgen een supermarkt wil openen en de concurrentie met de nieuwe Albert Heijn op de Luifelbaan vol wil aangaan. Geertsema wil niet zeggen om welke supermarkt het gaat, maar volgens de winkeliers op het Wagnerplein zijn er gesprekken gaande met de ALDI die zijn oog heeft laten vallen op het pand waar nu nog een Citroën-dealer in zit. “Het wachten is op het moment dat het autobedrijf een nieuwe locatie gevonden heeft”, aldus een van hen.

Winkeliers van het Wagnerplein overhandigen 513 handtekeningen aan wethouder Geertsema

Geertsema heeft in antwoord op vragen van SP-fractievoorzitter Paul Day laten weten open te staan voor verbeteringen rond het Wagnerplein. Dit wordt echter meegenomen in de grootschalige opknapplannen die de gemeente voor Leiden Zuid-West in voorbereiding heeft. Via dit WOP (Wijk Ontwikkelings Plan) komen gelden beschikbaar om verbeteringen in de buurt te realiseren. Om hoeveel geld het gaat is nog niet duidelijk.

Advertentie

Leiden wagnerplein


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×