Grootscheepse vrachtwagencontrole

Woensdagmorgen heeft de politie een grootscheepse transportcontrole gehouden op de Plesmanlaan, de Doctor Lelylaan, de A44 en de Haagsche Schouwweg. Vrachtverkeer werd door motorrijders naar een controleplaats aan de A44 bij Oegstgeest gebracht. Daar werden de vrachtwagencombinaties gecontroleerd op met name de naleving van de regels van de Wet Vervoer Gevaarlijke Stoffen, het Voertuigreglement en de Wet Milieu beheer.

Bij zes voertuigen was niet alles in orde. Er werd proces-verbaal opgemaakt voor ontbreken van etiketering van de belading en overbelading en het niet voeren van oranje gevaarsborden, Verder bleef het bij een waarschuwing voor het ontbreken van aanduidingen van het gebruik van veiligheidsmiddelen, een niet goed afgestempeld rijbewijs, niet goed werkende verlichting en gescheurde spanbanden.

De controle werd uitgevoerd door de politie van het team Leiden-West, medewerkers van Inspectie Verkeer en Waterstaat, de Verkeersdienst Hollands-Midden en een medewerker van de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×