Wethouder Wim de Boer 'ziek' van uitzetbeleid

Woensdag had wethouder Wim de Boer (GroenLinks) een gesprek met de uitgeprocedeerde asielzoekers uit het zogenaamde ‘Leids dosier’. Van deze groep ‘schrijnende gevallen’, het gaat om zo’n 60 mensen, hebben er 17 onlangs alsnog een verblijfsvergunning gekregen. De rest zal ons land moeten verlaten. De Boer noemde het voorbeeld van een Afrikaanse man die al 12 jaar in Leiden woont en bovendien een zoontje heeft dat geheel geïntegreerd is en in Leiden op een basisschool zit. Ze moeten Nederland verlaten en een toekomst op zien te bouwen in een land waar ze opnieuw vreemdeling zijn.

Pvda-raadslid Hilde Jansen had De Boer gevraagd of Leiden nu echt niets meer voor deze mensen kan doen. “We kunnen nu echt niets anders meer doen dan helpen bij hun terugkeer”, verklaarde een zichtbaar aangeslagen Wim de Boer: “Dat in zo’n rijk land als het onze geen algemeen pardon is gekomen, daar ben ik echt ziek van.”

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×