Thema-avond over armoede in Leiden

Vanavond organiseren het CDA en de ChristenUnie voor de tweede keer een thema-avond over armoede. “Op de eerste avond, in februari, bleek er een grote behoefte om over het onderwerp door te praten. Ditmaal gaat het over problemen die voorkomen bij situaties waar mensen met meerdere instanties te maken hebben. Vaak zitten privacy-regels in de weg, maar ook een gebrek aan afstemming tussen verschillende hulpverlenende instantie komt voor,” zo laat CDA-raadslid Linda Lieverse weten.

“Juist in situaties waarin mensen met veel verschillende problemen te maken hebben, is het van groot belang dat organisaties goed samen werken en gebruik kunnen maken van elkaars kennis en gegevens. In de praktijk lukt dit vaak niet, waardoor mensen minder goed geholpen worden, dan zou moeten”.

Het CDA en de ChristenUnie willen het probleem bespreken aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Monique Veenstra, coördinator van het Breed Bemoeizorg Project, zal een korte inleiding verzorgen. Vervolgens wordt met het publiek onder leiding van Bert Westerink (oud-wethouder van Groningen) een discussie gevoerd over privacy en afstemming van regels.

Iedereen die wil meepraten over armoede en privacy en afstemming van hulp is van harte welkom vanaf 20 uur in het Hooglandse Huys, ingang Moriaansteeg (achterzijde Hooglandse Kerk.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×