Politie ontwikkelt veiligheids cd-rom

De Politie Hollands-Midden heeft samen met het Beheersinstituut Woningcriminaliteit een cd-rom ontwikkeld, waarop mensen hun bezittingen eenvoudig kunnen registreren. De cd-rom is met behulp van het project Wessie de Wijkinbreker met succes getest in Stadsdeel West en is nu gebruiksklaar en voor iedereen beschikbaar. Vanaf vrijdag is de veiligheids cd-rom gratis af te halen bij de woningcorporaties Ons Doel, de Sleutels van Zijl en Vliet, Portaal, Stichting Huisvesting Werkende Jongeren en SLS/Wonen, bij de politie in de wijken en bij het stadhuis en het Stadsbouwhuis van de gemeente Leiden. Wethouder Geertsema presenteert de cd-rom vanmiddag.

Met behulp van de veiligheids cd-rom kunnen gebruikers een overzicht van hun bezittingen, eventueel aangevuld met een foto, opslaan. Na een inbraak of vermissing kunnen zij bij de verzekeringsmaatschappij en politie aantonen welke bezittingen zijn gestolen. De cd-rom kan steeds met nieuwe gegevens bijgewerkt worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×