Regio voor vestiging van IKEA in Leiderdorp

De wethouders Economische Zaken van de regio Holland Rijnland steunen de komst van een vestiging van IKEA op de locatie Bospoort in Leiderdorp. De regio staat achter de door de gemeente Leiderdorp gewenste invulling van het gebied. De gemeente Leiderdorp kan nu in onderhandeling treden met IKEA. De maat van een nieuwe IKEA wordt toegesneden op de omvang van de regio. Er is steun voor een IKEA van 22.000 m², waarvan 14.500 m² wordt bestemd voor de verkoop van artikelen in de woonbranche. Dit betekent dat de nieuwe winkel kleiner zal worden dan de vestigingen in Amsterdam, Delft en Haarlem.

Om de bestaande woonboulevards Meubelplein en Rijneke-boulevard en de winkelconcentratie aan de Baanderij hun concurrentiepositie te laten behouden, zal de voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg Economische Zaken, mevrouw Verver, in gesprek gaan met de provincie over verruiming van de vestigingsmogelijkheden op zgn. perifere locaties. De provincie is bezig met het maken van nieuw beleid voor detailhandel.

Leiderdorpse ondernemers, verenigt in de Leiderdorpse Ondernemers Vereniging (LOV) zijn fel tegen de komst van IKEA naar hun gemeente. Ze roepen ook hun Leidse collega’s van MKB Leiden en de LVI op om tegen te plannen in actie te komen, omdat een IKEA ook veel klanten uit het centrum van Leiden zal wegtrekken.

Geen categorie


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×