Sint weer in Leiden

Vanmiddag komt Sinterklaas weer in Leiden aan. Om 12.00 uur meert de Stoomboot af aan de Beestenmarkt en worden de sint en zijn Pieten verwelkomd door burgemeester Lenferink en vele honderen kinderen. Aansluitend stapt de sint op zijn Schimmel ‘Americo’ om een rondje door het centrum te maken. 45 Strooipieten delen in totaal 200 kilo pepernoten uit.

Ook rijdt er een treintje waarin de kinderen gratis kunnen meerijden. De muziek wordt verzorgd door het Pietenhuisorkest en het Leidse muziekkorps F.B.L. dat samen met de Twirlpieten de stoet zal aanvoeren.

Vanaf 13.30 uur kunnen de kinderen op het Stadhuisplein gratis ponyrijden en genieten van de spannende capriolen van de klimpieten die van de stadhuistoren zullen afdalen. Veilig op de grond kunnen de kinderen ook sinterklaasliedjes zingen met de muziekpiet. Als de kinderen goed hun best doen, zal de sint om 14.30 uur bij het Stadhuisplein aankomen en daar op zijn troon alle kinderen ontvangen en van een verrassing voorzien.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×