Volledig internetten via Wireless Leiden

hcc!net start deze maand een proef met een volledige internetservice op het draadloze netwerk van Wireless Leiden. Het is het eerste experiment in zijn soort: gebruikers kunnen via Wireless Leiden draadloos contact maken met de internet serviceprovider hcc!net, ze krijgen een eigen ip-nummer, ze kunnen surfen, mailen, chatten, up-/downloaden en zelfs een eigen server op het Internet laten draaien.

Zowel hcc!net als Wireless Leiden willen met deze proef ervaring op doen met draadloze, breedbandige toegang tot Internet. Verder wil Wireless Leiden experimenteren met commerciële diensten over het netwerk.

Voor de verbinding heeft hcc!net een beveiligde ’tunnel’ aangelegd vanuit zijn serverpark naar het draadloze netwerk van Wireless Leiden. Tijdens de proef test hcc!net de technische en commerciële aspecten van de dienst.

Er zullen ongeveer dertig mensen meedoen aan de internetproef. Na drie maanden volgt een evalutie en besluit hcc!net of deze dienst aangeboden gaat worden en in welke vorm.

Door het gezamenlijke initiatief van hcc!net en Wireless Leiden wordt een groot draadloos netwerk, dat toegang tot internet biedt, gecreëerd. Hiermee demonstreren de internetprovider en de stichting hoe de toekomst van Internet eruit zou kunnen zien. Huub Schuurmans van de Stichting Wireless Leiden: “Wireless Leiden heeft een open netwerk voor inwoners, organisaties en bedrijven van Leiden, maar ook voor commerciële aanbieders van diensten. Wij willen de technologie ontwikkelen en testen die dit mogelijk maakt”.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×