Aantal parkeervergunningen wordt fors uitgebreid

De gemeente Leiden gaat 700 vergunningen extra uitgeven voor parkeerplaatsen in het centrum. Het aantal feitelijke parkeerplaatsen wordt niet uitgebreid. “Tellingen hebben uitgewezen dat de bezettingsgraad zo’n uitbreiding toelaat,” zo licht wethouder Buijing de plannen toe. In totaal stijgt het aantal vergunningen tot 4977. De extra opbrengsten vloeien in het parkeerfonds van de gemeente.

Met de uitbreiding zijn in een klap de wachtlijsten weggewerkt. Burgemeester Lenferink waarschuwt wel dat er mogelijk snel nieuwe wachtlijsten ontstaan: Als de indruk nu ontstaat dat je makkelijk aan zo’n vergunning kunt komen, neemt het aantal aanvragen mogelijk ook toe”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×