Forse toename aantal startende bedrijven

Het aantal starters in de regio Rijnland is ten opzichte van vorig jaar flink toegenomen. Cijfers van de Kamer van Koophandel laten zien dat het aantal nieuwe bedrijven in het derde kwartaal met ruim een derde is gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toen gingen er 374 nieuwe ondernemingen van start, dit jaar 499. De gemeente Leiden weet haar positie als centrumgemeente vast te houden.

Vooral in de facilitaire dienstverlening, adviesdiensten, de bouw en de groothandel nam het aantal starters toe. In de algemene dienstverlening daalde het aantal starters juist licht, terwijl andere sectoren ongeveer gelijk bleven.

In het derde kwartaal wist Leiden haar positie als regiocentrum vast te houden. In het derde kwartaal vorig jaar begonnen 94 ondernemers hun bedrijf in de Sleutelstad. In diezelfde periode dit jaar nam dat aantal toe tot 137. Een stijging van 46%.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×