Politiek-cultureel cafe over integratie in Leiden

Het Leids politiek-cultureel café Wittebrood opent op zondagmiddag 28 november voor de derde keer zijn deuren en presenteert dit keer een middag met als belangrijk thema: ‘Hoe staat het met de integratie in Leiden?’. ‘Wittebrood’ wil de tongen losmaken over vragen als: Moet er niet een eind komen aan de ‘witte vlucht’ van basisscholen in Leiden Noord naar Woutertje Pieterse en de Lucas van Leyden? Moet de gemeente niet voor spreiding zorgen? Draagt de Islamitische school bij aan integratie? Over al deze zaken is er een debat tussen Fenna Vergeer, Leids SP-Tweede Kamerlid en onderwijswethouder Ruud Hessing (D66).

Verder zijn er interviews met Helga Schüler (Ouder Viersprong, basisschool in Leiden Noord), Henk Lardee (directeur Telderschool, basisschool in Leiden ZW) en een leerkracht van de Islamitische school.

De middag wordt omlijst met cabaret van Marc Scheepmaker, djembee-sessies van leerlingen van de Leidse Muziekschool, een quiz met een team van de Onderwijswinkel, een column van Paul Bordewijk en actualiteit met onze speciale gast Ton van der Kaay over 85 jaar Leidse wielrengeschiedenis van SWIFT met kampioenen als Joop Zoetemelk, Gerben Karstens, Petra Grimbergen en Suzanne de Goede

‘Wittebrood’ vindt plaats op zondagmiddag 28 november in de tuinzaal van De Burcht. De zaal gaat om 15.30 open, het programma begint om 16.00 uur. Toegang gratis.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×