De presentatie van de "Integrale Aanpak Geweld in Huis Zuid-Holland Noord" gebeurde door een promotietocht per bus door de gemeenten Katwijk, Noordwijkerhout Alphen aan de Rijn en Leiden. Op een mistig Stadhuisplein onthulde vice-voorzitter van de Leidse gemeenteraad, Liesbeth Hesselink het bord met het telefoonnummer. (Foto's: Ed Walbeehm).

Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld geopend

Afgelopen donderdag is het telefonisch Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld geopend. Dit is één regionaal aanspreekpunt waar slachtoffers, omstanders én daders van huiselijk geweld terecht kunnen. Daarbij gaat het niet alleen om lichamelijk geweld en mishandeling, maar ook om zaken als vernedering, verwaarlozing, seksueel misbruik en financiële uitbuiting. Huiselijk geweld wordt gepleegd door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer. Dit kan de eigen partner zijn, een ander gezinslid, iemand uit de familie, een huisvriend of een ex-partner. Het nummer van het steunpunt is 0900-110 20 30.

Huiselijk geweld komt veel voor en is zeer ingrijpend. Soms is het geweld eenmalig, soms duurt het maanden of zelfs jaren. Huiselijk geweld is moeilijk op te sporen, omdat het ‘achter gesloten deuren’ plaatsvindt.

De regio Zuid-Holland Noord heeft nu één regionaal Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld. Het fungeert als aanspreekpunt voor slachtoffers, omstanders én daders, maar geeft ook advies aan professionals (bv. huisartsen, leerkrachten), die willen weten hoe zij bij een vermoeden van huiselijk geweld het probleem kunnen aanpakken.

Het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld biedt een luisterend oor, geeft advies, helpt naar een oplossing zoeken en maakt afspraken met de bellers voor een eventueel hulptraject. De medewerkers van het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld hebben een geheimhoudingsplicht. Zij werken samen met verschillende hulpverleningsorganisaties in Zuid-Holland Noord. Er kan ook anoniem contact opgenomen worden met het steunpunt.

Het telefoonnummer van het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld is 0900-110 20 30 (lokaal tarief). Het meldpunt staat open voor inwoners van Alkemade, Alphen aan den Rijn, Hillegom, Jacobswoude, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Liemeer, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnsburg, Rijnwoude, Sassenheim, Ter Aar, Valkenburg, Voorhout, Voorschoten, Warmond en Zoeterwoude.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×