Cursus "Plezier in de overgang"

Anderhalf miljoen vrouwen in Nederland zijn op dit moment in de overgang. Tachtig procent van hen heeft last van klachten als opvliegers, stemmingswisselingen, moeheid, pijn bij het vrijen en botontkalking. Een derde deel van die vrouwen voelt zich echt ziek. Een nieuwe therapie waarbij lezen centraal staat helpt. Initiatiefnemers van deze samenwerking zijn Zilveren Kruis Achmea en Care for Women. “Er is veel behoefte aan goede hulp”, zegt Catherine van Heest, directeur van Care for Women, een hulporganisatie voor vrouwen in de overgang. “Maar niet iedereen wil daarvoor de deur uit. Via de consulten bij onze overgangsconsulentes pakken we dus maar een deel van het probleem aan. Vandaar dat we samen met Zilveren Kruis Achmea een schriftelijke cursus hebben ontwikkeld.”

“De beste manier om met je overgangsklachten te leren om gaan, is toch door te leren van andere vrouwen”, legt Van Heest uit. “Daarom lees je in de cursus naast de theorie, continu de ervaringen van andere vrouwen. Ze praten eerlijk en open over hun problemen, maar leggen ook uit hoe zij ondanks alles plezier hadden in de overgang. De cursus hebben we ook zo genoemd: ‘Plezier in de overgang’. Ik ben er van overtuigd dat dat met de juiste ondersteuning kan.”

Volgens de zorgverzekeraars van Achmea (Zilveren Kruis Achmea, Groene Land Achmea en PWZ Achmea) is er veel behoefte aan schriftelijke hulp. Deze cursus, die onderdeel is van het achmea health pakket en per direct te volgen is, sluit hierop mooi aan. In ongeveer 12 weken leren cursisten stap voor stap hun eigen lichaam kennen en krijgen ze tips om klachten te lijf te gaan. Verder worden er onderwerpen behandeld als: omgaan met meer vrije tijd, slank blijven, seksualiteit, bewegen, hormoontherapie en voeding.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×