Leden van het Buurtserviceteam hielpen de bewoners met het opruimen van alle drollen in de straat. (Foto's: Ed Walbeehm).

Middelstegracht hondenpoepvrij gemaakt

Bewoners van de Middelstegracht en omgeving worden schijtziek van de vele uitwerpselen van honden op de trottoirs van hun straat. Daarom is er woensdag een actie op touw gezet om in samenwerking met de gemeente Leiden, het Buurtserviceteam, buurthuis de Pancrat en bewoners alle hondenpoep op te ruimen. De uitwerpselen van de honden werden eerst van de stoep op straat geveegd waarna de gemeentelijk veegwagen het opveegde.

Ook de kinderen uit de buurt werden bij de opruimactie betrokken. Om het voor hen wat aantrekkelijker te maken was er ook een luchtkussen neergezet en konden ze gratis een suikerspin krijgen. In het buurthuis konden de kinderen tekeningen maken die op borden geplakt worden en later bij de bomen in de straten worden geplaatst. Er kwam ook iemand met drie puppies langs en de kinderen vonden het prachtig dat ze de dieren mochten aaien.

Overigens klagen hondenbezitters uit de buurt dat er geen hondenuitlaatstroken zijn of plekken waar ze hun hond vrij kunnen laten spelen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×