1000e keer Wipneus & Pim

Aanstaande zaterdag vieren DJ Wipneus & Pim hun 1000e optreden in de Groenoordhallen. Tijdens de viering van het jubileum van dit populaire duo zal voor de tweede maal de Wipneus & Pim Award uitgereikt worden. Deze Award werd voor het eerst uitgereikt tijdens het Wipneus & Pim Lustrumfeest in 2001 in de Heineken Music Hall. Destijds ging Vader Abraham aan de haal met deze prestigieuze prijs. De nominaties voor 2004 zijn bekend en de eerste stemmers hebben de weg naar het stemhokje op de Wipneus en Pim site gevonden. Genomineerd voor deze Award 2004 zijn Anita Meyer, Guus Meeuwis, George Baker, King Bee en Boney M die dus op 4 december in de Leidse Groenoordhallen allemaal acte de présence zullen geven. Op dit moment gaat Boney M aan de leiding met 42%, Anita Meyer is een goede tweede, zo laten Wipneus en Pim de Sleutelstad-redactie weten. Voor de meest actuele tussenstand en het uitbrengen van je stem kan je terecht in het Wipneus en Pim online stemlokaal.

Mark Kneppers en Edwin van ’t Schip, alias Wipneus en Pim zijn al jaren actief als DJ’s in het clubcircuit. In 1996 besloten zij hun krachten te bundelen om een aantal seventies feesten in elkaar te zetten. In eerste instantie wisselden zij elkaar af aan de draaitafel, maar geleidelijk ging Edwin ging steeds meer het publiek bespelen. Zo ontstond het idee van een DJ en een presentator die elkaar aanvullen om het publiek te vermaken. Daarnaast, beide opgegroeid in de jaren 70, probeerden Mark en Edwin hun jeugdcultuur te verweven in de show middels het draaien van TV tunes, organiseren van spelletjes (Ren je Rot!) en het uitdelen van prijzen (puzzel van Wicky de Viking.) Zo ontstond ook het idee om zich te noemen naar Wipneus en Pim, twee gezworen vrienden uit de kinderboekenreeks van Bruno van der Made. 

Langzamerhand traden Wipneus en Pim steeds vaker op buiten Den Haag en kregen door hun spectaculaire optreden op Lowlands 1999 landelijke bekendheid. In 2000 sloot Lowlands de mannen opnieuw in haar armen en was hun show voor een 15.732 koppig publiek hèt hoogtepunt van Lowlands dat jaar. Naast alle hits waren er ook voor het eerst vele gastoptredens van artiesten met hun roots in de 70`s/80`s. Daarna zouden er nog velen volgen. Een legendarisch optreden op Parkpop met Ome Willem voor 200.057 mensen, het uitbrengen van hun eigen mix cd, hun televisie-serie bij BNN, hun 5-jarig jubileumfeest in de Heineken Music Hall,de feesten in Belgie op dit moment, geweldige televisie- en radio optredens en nog veel meer. Overal en altijd het publiek in extase achterlatend.

Aanvang: 19.30 uur
Entree: € 20,00 (excl. servicekosten)
Kaartverkoop via Ticket Service en via de grotere postkantoren, VVV’s en GWK’s, 0900-3001250 (45 ct.p.m) en de bekende voorverkoopadressen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×