Politie en spoorwegpersoneel controleren het spoor bij Leiden Centraal na een melding over een verdachte koffer op de rails. (Foto's: Gerard Ligtvoet en Chris de Waard).

Leiden CS ontruimd door verdachte koffer op spoor

Station Leiden Centraal is vanmorgen rond 10.00 uur ontruimd, omdat op een perron een verdachte koffer zou zijn achtergelaten. De politie ontruimde het station en liet het treinverkeer van en naar Leiden stilleggen. Een zoektocht leverde niets op, zo laat politievoorlichter Yvette Verboon weten. Ook het aangrenzende gebouw van de Sociale Verzekeringsbank werd uit voorzorg ontruimd.

“Voor de zekerheid hebben we ook de station in Voorschoten en Lammenschans onderzocht, maar ook daar is niet gevonden”, aldus Verboon. Rond 10.30 uur werd het station weer vrijgegeven. Reizigers liepen door de ontruiming een vertraging op van ruim een half uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×