Debat: "Wanneer is een Marokkaan ook een Nederlander?"

Hoe Nederlands is Nederland? Wie zijn “Zij” en “Wij”? Wat voor nieuwe afspraken moeten gemaakt worden binnen de Nederlandse samenleving? Het bestuur van de Marokkaanse zelforganisatie Al-Amana organiseert op zaterdag 11 december vanaf 19.30 uur een rondtafelgesprek, waarbij alle aanwezige vertegenwoordigers en (jonge) buurtbewoners uitgedaagd worden om van gedachten te wisselen. Burgemeester Lenferink en (volks)vertegenwoordigers zijn uitgenodigd om te komen luisteren naar de verhalen en ervaringen van hun stadsgenoten.

“Iedereen weet dat de Nederlandse samenleving momenteel met zichzelf geconfronteerd wordt. Deze realiteit vraagt naar verstandige bruggenbouwers om een goede samenleving op te bouwen waarin iedereen zich thuis voelt. Dit is het moment om de dialoog te versterken in een zoektocht naar het draagvlak van gedeelde normen en waarden binnen onze samenleving,” aldus het bestuur van Al-Amana.

Al-Amana is een vooruitstrevende Marokkaanse zelforganisatie. Ook niet-Marokkanen zijn actief binnen het bestuur en de stichting. De doelstellingen van Al-Amana zijn om volwassenen en kinderen aan te sporen en te helpen deel te nemen aan goed onderwijs en aan de Nederlandse samenleving. “Wij willen bruggen slaan tussen de verschillende bevolkingsgroepen,” zo laat secretaris Edward de Bock weten. Al-Amana organiseert verschillende activieteiten voor jong en oud op recreatief gebied (sport), onderwijs (taallessen) en voorlichting (gezondheid) als ook practische cursussen (naailes).

Programma “Rondtafelgesprek”

Locatie: Lokaal van Verre, Valkenpad 34-36, Leiden (Tegenover buurthuis Op Eigen Wieken).

Datum: zaterdag 11 december

Tijd: 19.30-21.00 uur

19.30 uur: Rondtafelgesprek

20.15 uur: Pauze

20.30 uur: Vervolg rondtafelgesprek

20.50 uur: Toespraak door burgemeester dhr. H. Lenferink 

21.00 uur: Afsluiting

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×