Leiden opgeruimd en veilig het nieuwe jaar in

In december wordt huis-aan-huis een rode vuilniszak bezorgd, die speciaal bedoeld is voor het opruimen van vuurwerkresten na de viering van Oud & Nieuw. Met deze ‘Leiden ruimt op!-vuilniszak’ en de medewerking van iedereen kan de straat weer snel schoon en opgeruimd zijn op nieuwjaarsdag. Bovendien worden zo vuurwerkslachtoffers voorkomen.

Ondanks extra inzet van de gemeente op nieuwjaarsdag lukt het niet altijd om alle vuurwerkresten gelijk van de straat te krijgen. En dat is niet alleen een onprettig gezicht, maar ook onveilig: uit landelijke cijfers blijkt dat 20% van de vuurwerkslachtoffers vallen na Oud en Nieuw als gevolg van zogenoemde ‘blindgangers’, vuurwerk dat nog kan ontploffen omdat het niet is afgegaan bij het afsteken.

Iedere inwoner van Leiden krijgt daarom een speciale ‘Leiden ruimt op!-vuilniszak’ in de bus, met het verzoek om na de viering van Oud & Nieuw de vuurwerkresten direct in deze zak te doen. Inwoners binnen de singels kunnen de zak met vuurwerkresten aanbieden op de ophaaldag voor restafval, die in het nieuwe afvalophaalschema staat vermeld. Inwoners buiten de singels kunnen de zak kwijt in de eigen minicontainer of in de wijkcontainer.

‘Leiden ruimt op!-kalender 2005’
Naast de vuilniszak vinden de inwoners van Leiden ook het nieuwe ophaalschema op hun deurmat, dit jaar in de vorm van een kleurrijke en informatieve ‘Leiden ruimt op!-kalender 2005’. Elke maand staan de afvalophaaldagen voor de eigen wijk vermeld. Daarnaast biedt de kalender praktische informatie en handige tips over afvalscheiding. Met behulp van deze tips en informatie kunnen inwoners zelf bijdragen aan een schone buurt en een beter milieu.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×