Leidenaar aangehouden na veroorzaken brand

De politie heeft zaterdagavond de 37-jarige bewoner van een woning aan de Jan Luykenlaan aangehouden wegens het veroorzaken van brand. Tegen middernacht brak er brand uit in zijn flatwoning op de vierde etage. Het vermoeden bestaat dat de man met een sigaret in slaap is gevallen.

Op last van de brandweer werden enkele flatbewoners geevacueerd vanwege de rook. Zij werden tijdelijk opgevangen in het zorgcentrum Schouwenhove. Rond 00.10 uur konden de bewoners weer naar hun woning terugkeren.

De verdachte werd met verschijnselen van rookvergiftiging overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Ook een agent kreeg bij het evacueren van de bewoners te veel rook naar binnen. Hij ging voor onderzoek naar het LUMC. De verdachte is ingesloten.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×