Provincie verwijdert gevaarlijke stoffen bij Stokkermans

De provincie Zuid-Holland begint morgen met het afvoeren van grondstoffen en gevaarlijke (afval)stoffen van het terrein van het failliete bedrijf Stokkermans Oppervlakte Techniek BV aan de Rooseveltstraat. Eerder had de provincie al dwangsommen aan het bedrijf opgelegd, maar na het faillissement komt de provincie nu zelf in actie om onveilige situaties te voorkomen. De afvoerwerkzaamheden zullen enkele weken in beslag nemen.

De opslag van gevaarlijke (afval)stoffen op het terrein voldoet niet aan de regels. Ook is door de provincie vastgesteld dat de opslag in zo’n slechte staat is dat er lekkages zijn opgetreden. Een afvalverwerkingsbedrijf heeft van de provincie opdracht gekregen om de gevaarlijke stoffen af te voeren. Het gaat daarbij om een grote hoeveelheid vloeistoffen en gevaarlijke (afval)stoffen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×