Het podium van de 5 kilometer vrouwen in Lisse: Van links naarrechts Ineke van Kempen, Nieneke van den Akker en Sietske van derWeijden.

Leiden Atletiek domineert de 5 km in Lisse

De 10e editie van het Zorg & Zekerheid loopcircuit werd afgelopen weekend traditioneelgeopend met de Ter Specke Loop van Atletiekvereniging De Spartaan. Iets meer dan 1000 lopers kwamen aan de start in Lisse, waaronder al even traditioneel veel Leiden Atletiekers. Deze waren vooral succesvol op de kortste afstand, de 5 kilometer.

Richard Pleeth kwam een paar dagen over uit Engeland om wat bekenden op te zoeken en om in Lisse te lopen. De 19-jarige student kwam, zag en overwon in 16 minuten en 2 seconden. Achter Hagenaar Robert Roodakker bezetten Michiel Molevelt en Pascal Noort de 3e en 4e plaats. Met Maikel Stolwijk op een 6e en Marnix Engels op een 7e plaats was Leiden Atletiekerg sterk vertegenwoordigd in de top van de uitslag.

Bij de vrouwen werd het podium gevormd door twee junioren en één veterane van Leiden Atletiek. De pas 16 jaar oude Nieneke van den Akker was met 20.52 een halve minuut sneller dan veterane Ineke van Kempen, die op haar beurt weer op de hielen gezeten werd door Sietske van der Weijden. Ellen Boers en Ellen Ravensbergen wisten zich ook nog bij de beste 10 te klasseren.

Op de 10 kilometer miste Vincent Los maar net het podium. De Rijnsburger is goed in vorm, want vorige week werd de Rijnsburger al 3e bij de Tulploop in Roelofarendsveen in een nieuwe persoonlijk recordtijd op de halve marathon, en ditmaal bleef hij met 33.33 maar 7 secondenverwijderd van zijn PR.

* Een dik persoonlijk record was er wel voor Martine Hendriksen. Sinds de 1.00.38 op de 15 kilometer lange Zevenheuvelenloop enkele weken geleden, leek het kwestie van tijd tot de atlete van Ton Heerkens de 40 minuten barrière op de 10 kilometer zou slechten. Dat ze dan meteen ook onder de 39 minuten zou duiken bij de Stadionloop in Amsterdam, kwam ook voor haarzelf als een verrassing. Haar 38.48 betekende een 2e plaats bij de vrouwen.

* Bij de lastige en sterk bezette Montferland Run ’s Heerenberg heeft Jaap van Duijvenvoorde een 3e plaats gehaald bij de veteranen. Achter de Belg Marc van der Hoeven en Peter van Egdom finishte Jaap in 50.05 en dat is 13 tellen sneller dan twee weken geleden in Nijmegen, waar hij 6e werd bij de Zevenheuvelenloop over dezelfde afstand.

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×