Van Schoonderwoerd blijft bestuurslid van Leefbaar Leiden

Daniël van Schoonderwoerd den Bezemer, het raadslid dat onlangs brak met de fractie van Leefbaar Leiden en die partij de rug toekeerde, wil de banden met die partij toch niet helemaal verbreken.

“Als mede-oprichter van Leefbaar Leiden ben ik nog steeds bestuurslid van de vereniging en ik ben niet van plan om uit het bestuur te gaan. Zo blijf ik toch invloed in Leefbaar Leiden houden,” aldus Van Schoonderwoerd die inmiddels druk bezig is om een nieuwe partij onder de naam Leiden Primair op te richten.

Het had overigens weinig gescheeld of Van Schoonderwoerd had na zijn ruzie met Leefbaar Leiden een verbond gesloten met Jacques de Coo van LWG/De Groenen. “Ik had het al helemaal afgesproken met Jacques, maar toen die hoorde dat Simon Platteel met me meedoet, werd ‘ie kwaad en wilde hij ineens niet meer. Dat is gewoon de kift omdat Platteel vroeger bij hem op de lijst heeft gestaan en nu naar mij is overgestapt,” aldus Van Schoonderwoerd.

Leefbaar Leiden krijgt er volgens Van Schoonderwoerd nog een harde dobber aan om hem uit het bestuur te krijgen: “We zijn een vereniging en dus moeten de leden me wegsturen. Maar die hebben we niet, want dat wilde Daan Sloos niet. Die was bang dat leden dan een coup zouden kunnen plegen. Hij wilde altijd alles zelf doen. Ik weet zelfs niet wat hij al die tijd met de fractievergoeding heeft gedaan, want mijn bonnetjes mocht ik niet declareren.”

Advertentie

Leiden leidenprimair


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×