Kerst- en cadeaumarkt in centrum

Na zo’n tien jaar afwezigheid heeft Leiden weer een kerstmarkt. Op woensdag 15, donderdag 16 en vrijdag 17 december wordt de Kerst- en Cadeaumarkt 2004 gehouden in de (verwarmde) Waag en op de Nieuwe Rijn. Wethouder Alexander Geertsema (Economische Zaken) zal de Kerst- en Cadeaumarkt woensdagmiddag officieel openen. Bezoekers kunnen al vanaf woensdagochtend 9.00 uur terecht voor hun kerstinkopen. De kerstmarkt is drie dagen tijdens winkeltijden – dus ook op koopavond – geopend.

Naast sfeervolle kraampjes met kerstartikelen en cadeaus worden er warme dranken en hapjes verkocht. Ook de Kerstman is te vinden op de Kerstmarkt. Voor de liefhebber is er plaats in zijn arrenslee, die – in plaats van rendieren – door echte Friese paarden wordt getrokken. Woensdagmiddag 15 december zijn er gratis rondritjes voor de jeugdige bezoekers, op donderdag en vrijdag kunnen volwassenen ook van een ritje genieten tussen de Waag en parkeerterrein Molen de Valk of de Garenmarkt.

Muzikale kerstsfeer
De kerstsfeer is natuurlijk niet compleet zonder muzikale omlijsting. Zo klinken op donderdag- en vrijdagmidag echte Engelse christmascarols door studentenkoor Collegium Musicum. Donderdagmiddag, tussen 15.00 en 16.00 uur, kan het publiek genieten van een optreden van het kinderkoor en orkest van de Haanstraschool. Ook tijdens koopavond worden bezoekers getrakteerd op kerstliederen, ditmaal door het vocaal ensemble Los Torros.

Een goede traditie herleeft!
Net als de feestelijke warenmarkten rond 3 Oktober en de Lakenfeesten wil de gemeente Leiden een jaarlijks terugkerende Kerstmarkt organiseren zodat de stad extra gezellig en levendig is in de kerstperiode. Vele jaren – voor wie het zich nog herinnert – was er een feestelijke markt rond de kerstdagen. Deze goede traditie laat de gemeente nu herleven, in samenwerking met onder meer de horeca en de Leidse warenmarkt. Dit jaar wordt gestart in de Waag en op de Nieuwe Rijn. Voor volgend jaar zijn er al plannen om de kerstmarkt verder uit te breiden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×